Cele 10 motive pentru care educația mea a început și continuă la Empretec

Când nu mai înveți lucruri noi, ești mort. Poate nu fizic, dar profesional te-ai dus… N-avem, din păcate, energie și resurse pentru a continua procesul de învățare, iar bugetele de timp și bani pentru educație sunt primele pe care le tăiem în vremuri de criză.

Și totuși există ceva la care eu nu am vrut și nu vreau să renunț. Atelierul Empretec.

Și iată de ce:

1. Fără excepție, în cei peste 10 ani de când acest program UNCTAD este implementat în România, toate impresiile au fost pozitive, peste 90% dintre absolvenți îl caracterizează ca fiind “un moment excelent”, restul ca fiind cel puțin “bun”!


2. Metodologia Empretec este rezultatul a zeci de ani de eforturi susținute pentru a îmbunătăți starea educațională și cunoștințele celor care sunt în spatele  IMM-urilor, antreprenorii independenți. Noi suntem încă în blocajul postbelic, în care dăm antreprenorilor bani prin programe guvernamentale și/sau europene, aceștia – dacă au  noroc să îi primească pe toți – îi consumă, si investiția finală în economie are un ROI ce tinde spre zero. Apropos, ne lipsesc cu desăvârșire statisticile de urmărire a programelor de finanțare de tip PHARE, POSDRU, etc. Empretec este faza a treia (după ce vom trece peste mitul MBA-ului care dezvoltă manageri, și nu antreprenori).


3. Pentru antreprenorul aflat în tranșeele economiei Empretec oferă un arsenal complet de instrumente pe care le poate folosi în orice moment în care vrea să realizeze ceva. E pentru tine doar dacă vrei să creezi valoare. Indiferent dacă e public sau privat, dacă e business sau antreprenoriat social, dacă ești într-o corporație sau într-un atelier la colț de stradă, din Empretec poți alege comportamentul potrivit pentru a-ți dezvolta proiectul.


4. Atelierul de lucru Empretec este într-o proporție covârșitoare un eveniment practic. Și acest lucru acoperă o carență educațională pe care noi nu am primit-o și încă nu o primim din sistemul românesc de învățământ. E anecdotic deja faptul că un tânăr bacalaureat are mai mari șanse să rezolve o integrală decât să știe să facă o omletă.


5. Empretec are o deschidere absolută. Nu îți trebuie MBA dar îți folosește și dacă ai deja un MBA. Nu trebuie să vorbești nici limba engleză, nici “afacereza”. Culmea, în felul în care este implementat de către UNCTAD (avem exemple în țări din Africa) Empretec produce rezultate și pentru antreprenori care nu știu să scrie sau să citeacă. Ba chiar mai bune decât la cei cu studii superioare.


6. Empretec este focusat pe persoana antreprenorului. Adică pe tine sau pe mine. Chiar dacă vei decide la un moment dat să schimbi afacerea, domeniul sau orice aspect din viața ta, investiția ta de timp în Empretec o duci cu tine în următorul proiect.


7. Dat fiind că e focusat pe comportamentul antreprenorului, Empretec și rezultatele lui nu depind de ceea ce fac asociații tăi, de piață sau criză. E adaptabil la condițiile de fiecare zi, cele pe care le știm, dar și la necunoscutul zilei de mâine. Asta pentru că vine cu experiența antreprenorilor din toată lumea, de la sud-americani la japonezi, trecând prin nebunia americană și rigoarea europeană.


8. Empretec este facilitat de antreprenori. Facilitatorii de la Empretec nu sunt traineri. Eu nu mă duc acolo să ascult teorie. Asta pot face la televizor, pe internet sau la facultățile de business. La Empretec mă bazez pe experiențele reale ale colegilor mei antreprenori, selectați prin interviu, și motivați să învețe alături de mine.


9. Din tot ce am întâlnit până acum atelierul Empretec este singurul la care fiecare participant este “trainer” (deși nu se numește așa, vezi motivul nr. 8) adică fiecare participă în mod activ la pregătirea celorlalți și a lui însuși. Această participare asigură în final garanția învățării valoroase.


10. Ultimul motiv pe care nu-l veți găsi nicăieri. E pentru că mie mi-a schimbat decisiv cariera și o schimbă în mod constant. Dintr-un om căruia i se întâmplă niște lucruri absolventul de Empretec, prin excelență, este cel care va face ca lucrurile să “se întâmple”.

 

Salutări din inimă celor peste 2000 de Empretec Alumni din România.

Felicitări și mult succes celor care s-au înscris la unul dintre atelierele din această toamnă, e un moment deosebit și fără precedent în acești ani.

Dacă nu știați, din 7 noiembrie la Giurgiu, Botoșani sau Zalău, din 15 noiembrie la Cluj și din 28 noiembrie la Brăila, Sibiu, Deva, Slatina și Miercurea Ciuc echipe de tineri (și nu numai) vor produce o schimbare în viețile și afacerile lor, o schimbare care nu are nimic de-a face cu politica zilei, ci pur și simplu cu o creștere economică, locuri de muncă, taxe plătite la bugetul de stat, clienți mulțumiți și, în final, viață mai bună.

 

Detalii despre programul Empretec găsiţi pe site-ul UNCTAD al programului.

Informații despre sprijnul acordat de departamentul pentru IMM-uri și turism în accesarea acestui atelier sunt disponibile aici.
Doudoune Moncler Taille 2 Christian Louboutin Geneve Coach Poppy Perfume Ugg Boots Uk Stockists Come Si Lavano Stivali UGG Scarpe Gucci Inverno 2013 New York Outlet Moncler Giubbotti Woolrich Spaccio Peuterey Altopascio Nomi Borse Gucci Air Jordan Pas Cher T39 Coach Purses Outlet Store Online Air Max Pas Ch¨¨Re Site S¨¦Curis¨¦ Sacs Louis Vuitton Toulouse